Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, August 12, 2008

'Punca'


Ada beberapa faktor dan sebab; mengapa blog saya kurang dikemaskini akhir-akhir ini:-

Pertama : Jadual harian terlalu sibuk mengendalikan perkara-perkara rencam yang langsung tidak dijadualkan. Apabila tugasan datang secara mufajaah (tiba-tiba) saya jadi kelam-kabut.

Kedua : Perkhidmatan internet di rumah telah putus. Ruang untuk saya membaca dan menulis terus di dalam internet terbantut.

Ketiga : Saya tidak menguruskan jadual saya dengan baik. Apabila musim berubah, jadual kehidupan saya turut juga berubah. Ada yang pagi dinamakan petang. Ada yang petang dinamakan malam. Begitulah sebaliknya.

Keempat : Selepas peristiwa demi peristiwa yang berlaku kepada diri, saya jadi tidak keruan menyebabkan sistem penulisan juga hampir-hampir tenggelam.

Kelima : Ada beberapa semangat yang hilang. Ada beberapa nafsu yang terbuang. Dan, ada beberapa nikmat terhalang.

Dan, bagi saya punca utama masalah ini adalah kerana internet!

No comments: