Bersama A Samad Said

Terima Kasih Pak Samad

Sebelum saya meneruskan bicara, kredit wajar saya berikan kepada insan-insan di bawah sepanjang saya di ASWARA, Kuala Lumpur.

1) Firdaus Ariff , mahasiswa IIUM yang merupakan penulis muda yang berbakat besar di dalam penulisan karya sains dan paling banyak membantu saya sepanjang di ASWARA.
http://www.flickr.com/photos/ibnu_ariff/tags/aswara/

2) Abang Faisal Tehrani dan Kak Nisah Haron, penulis muda yang disegani kerana masih mengingati saya ketika berada di ASWARA. (Mereka yang tegur saya lebih dahulu)

3) Ustaz Azman Ahmad (Ibnu Ahmad Al-Kurauwi), ustaz DBP yang mudah mesra dengan beliau.

4) Pak Samad yang sudi bergambar dengan saya lantas menurunkan tandatangan pada karya "Rindu Ibu" yang telah saya miliki.

5) Abang Hisham (pensyarah UDM) yang memberikan peluang saya berkenalan dengan dunia Bahasa Inggeris.

6) Puan Ainon Mohd, Sifu Besar PTS Publication Sdn. Bhd. yang telah memberikan saya sesuatu di dalam dunia penulisan ini.

7) Kak Zaliza Maz, penulis novel yang sudi menghulurkan bantuan kepada PMRAM.

8) Abang Nazmi Yaakub, otai Berita Harian yang sememangnya prolifik sebagai wartawan sastera.

9) Dan...semua insan-insan yang telah saya kenali sepanjang berada di ASWARA termasuklah Abdul Rauf (mantan MPR), Zamir (mahasiswa IPT Ipoh), dan banyak lagi.

Saya tidak dapat menyenaraikan kenalan saya di ASWARA dengan baik. Namun, saya yakin pastinya ASWARA telah memperkenalkan saya dengan insan-insan yang hanya didengari daripada corong radio dan televisyen sahaja. Dan, bukan calang-calang insan yang memenuhi Dewan Utama ASWARA ini.

Selama dua hari berseminar, saya amat yakin ilmu yang saya peroleh bukan sedikit. Malah, sebagai penulis muda yang baru bertapak saya harus memahami segalanya dengan baik.

Insya-Allah, kesempatan yang lain saya akan berbicara tentang seminar tersebut.

p/s: Mahu dengar Manasikana dan Faisal Tehrani berdebat kecil? Ingin ketahui bagaimana Azizi Hj Abdullah yang kelakar orangnya? Nantikan selepas ini...

Comments

IshaQHaniS said…
fuyooo... ni yg menggugurkan rambut aku nih...
BiSkUtZ LeMaU said…
pergh.. bestnya.. ustaz dapat jumpa ngan A Samad Said..Jelesnya..

Popular posts from this blog

SAMBUNG BELAJAR KE MESIR

HALA TUJU SELEPAS SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA (STAM)

Mahasiswa Perlukan Pemikiran Kelas Pertama – Wan Abdul Halim