Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, November 28, 2007

"Apabila Menteri Meradang"


Kaget. Liar mata memandang. Hati tidak keruan. Pemimpinku diserang. Oleh harimau jalanan. Allah sudah bagi anugerah pada saya. Saya tidak 'stay' untuk majlis makan malam korporat.

Sungguh reda sebenarnya atas ketentuan-Nya. Terima kasih Ustaz Hud yang mengajak saya pulang awal. Sekurangnya-kurangnya hati saya tidak seremuk insan yang siaran langsung dapat mendengar culaan daripada "menteri emosi".

Ketawa sedikit tapi tidak meleret. Mendengar dentuman gema yang kuat dari belakang, saya seolah-olah dijentik. Rasa mahu 'maki' tapi saya perlu kenal diri sendiri. Insan biasa.

Promosi

Saya tidak mahu promosi program yang telah berlangsung, tetapi sekadar mempromosikan blog sahabat sendiri yang memperkatakan berkaitan isu ini.

Tidak mahu mengulas panjang. Sekurang-kurangnya saya harus bersyukur kerana bukan telinga saya yang mendengar.

Klik di sini untuk membaca blog Ustaz Rasul Amat

(glamour la ko kejap kat blog aku)

p/s : Cerita-cerita ini adalah modal untuk menulis sebuah novel.


No comments: