Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, October 06, 2007

Apa Khabarmu Di Sana?
Sayu...
Hati ini makin sayu...
Rindu... terkenangkan mereka di sana

Wajahmu PMRAM... bermain di mata...
Mengajakku pulang ke sana...
dihari bahagia
Hari Raya...

Hati meruntun rasa sayu apabila membuka lembaran gambar-gambar nostalgia yang lalu. Pejabat PMRAM, rumah sendiri, Masjid Rahmah dan bermacam-macam lagi teringatkan aku tentang Mesir. Lagu hari raya yang berkumandang di celah-celah keripuhan Malaysia ini cukup membangkitkan semangat untuk terus pulang. Tapi bila?
Jangan la bersedih...

Buatmu ahli bait... makan, pakai, tidurmu cukupkah? Murung hati hanya Allah yang tahu. Kesedihan hati sudah makin terasa. Namun.. segalanya bila?

Kepada teman-teman di pejabat, tahun ini kita tidak raya bersama. Namun, hati kecil ini benar-benar berada di dalam pejabat itu. Terima kasih kerana menghubungi saya beberapa hari yang lalu. Moga ikatan kita bersemi selamanya.

Ketupat, rendang,dan kuah lodeh telah terhidang di atas meja... Marilah kita menyantapnya...

Ustaz Hadi telefon aweks yea?

No comments: