Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, June 24, 2007

HSKU 2006


Saya tidak pernah berasa hampa tidak memenangi hati juri untuk meraih anugerah di dalam Hadiah Sastera Kumpulan Utusan 2006 (HSKU06). Namun, mengintai daripada jauh rakan-rakan penulis yang jauh lebih matang naik ke atas pentas nanti, cukup buat saya berbangga seketika.

Inilah anugerah yang paling bermakna saya kira kepada golongan aktivis sastera. Justeru, peluang untuk meraih lagi penghargaan pada masa-masa mendatang tidak akan terhenti di situ. Usaha yang berterusan akan dibantu dengan sokongan moral dan peribadi agar mereka merupakan golongan yang amat bertuah di dalam kampus dunia sastera ini.

Tahniah buat Saudara Zaid Akhtar yang berjaya di dalam kategori novel menduduki tempat ketiga melalui karyanya Justeru Impian di Jaring. Bukan itu sahaja, rakan-rakan penulis lain, saudara Faizal Musa, Kak Nisah Haron, dan beberapa orang sahabat lain yang saya kira banyak telah menempa nama dalam medan ini. Teruskan berkarya.

1 comment:

zaidakhtar said...

Syukran.
Haaza min fadhli Rabbiy.
:-)