Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, March 06, 2007

Hanya Dua Muka Surat

Muka Surat Pertama

Muka Surat Kedua

Terbih dahulu, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih khusus kepada Kak Shahriza Sidin selaku Editor Majalah Fokus SPM yang sudi menerbitkan artikel saya pada bulan Februari lalu. Bukan cerita yang ingin didagang, bukan kisah yang ingin dijual tetapi cukuplah sekadar memberi laluan kepada golongan tertindas untuk bangkit mengejar cita-cita.

Saya bukan orang yang hebat. Tapi saya berjanji untuk menjadi orang paling hebat. Siang dan malam berjuang untuk menegakkan agama Allah ini bukanlah sesuatu yang mudah.

Hanya kerana dua muka surat, saya dikenali. Ramai bertanyakan saya. Tiada jawapan daripada saya yang boleh dirumuskan. Jika mahu kisah itu dirakam lebih baik, datanglah dan tuntutlah ilmu di bumi Mesir. Banyak sejarahnya. Banyak ulamanya. Banyak kitabnya. Banyak juga ilmunya.

Itulah bumi saya. Bumi yang lahirkan saya sebenarnya. Bumi ini amat subur. Namun, pengalaman itu tidak cukup hanya sekadar dua muka surat.

Untuk kalian yang sedang bertatih di dalam bidang penulisan, usah ragu-ragu pada usaha kalian. Anda lebih hebat.

No comments: