Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, June 02, 2009

Debaran HSKU

BULAN Jun adalah bulan mendebarkan. Bagi pencinta sastera, Hadiah Sastera Kumpulan Utusan (HSKU) yang masuk tahun ke-24 amat mendebarkan.

Seperti artikel saya sebelum ini, saya menanti-nanti pemenang yang bakal 'merampas' gelaran bagi kaki novel remaja, cerpen dan puisi. Tetapi yang lebih utama adalah siapakah yang bakal merampas kedudukan Novel 'Warisnya Kalbu' karya Siti Rahayu Mohd Yusof, juga 'Tawarikh Cinta' karya Nisah Haji Haron dan 'Baromkeh : Matamu di Mataku' karya Ummu Hani Abu Hassan.

Ingat! Tahun lalu ketiga-tiga pemenang novel remaja dikaut oleh generasi hawa. Apakah Zaid Akhtar bakal mengulangi kejayaan 'Justeru Impian di Jaring'? Atau Faisal Tehrani yang kini di India akan pulang membawa resah sebagaimana lahirnya '1515' atau 'Advencer Si Peniup Ney'?

Semuanya bakal menjadi pertaruhan. Apa juga yang dinantikan debaran semakin kencang. Malam penyampaian anugerah 19 Jun ini di Istana Budaya akan menjadi kenyataan segalanya.

Tambahan :

Abang Rozlan selaku sekretariat program sedang berpenat-lelah. :)

Baca debaran lagi yang ditulis oleh Kak Nisah di sini


2 comments:

zaid said...

Mengapa ralit menghitung debaran?
Hantarlah penyertaan!
:-)

typeace said...

Hantar penyertaan?

Bukan mendebarkan sahaja tetapi menakutkan...