Kejutan-Kejutan 2012SAUDARA pernah bukan menonton Aznil Hj Nawawi membuat kejutan di dalam rancangannya Akademi Fantasia di Astro Ria. Namun, apakah saudara pernah menonton kejutan-kejutan yang dilakukan oleh saya sendiri.

Oh pasti saudara pernah melihat saya melakukan kejutan-kejutan drastik semasa saya berada di Mesir lagi tatkala pembongkaran hal tetek bengek yang berlaku di dalam industri persatuan kita di Mesir.

Kejutan yang lain barangkali saudara secara jelas melihat saya terjun ke dalam bidang yang songsang dengan sistem pendidikan saya. Saya menganut di dalam jurusan Syariah, malah saya memilih paksi penerbitan dan penyiaran di dalam kerjaya.

Semua ini sebenarnya adalah kejutan-kejutan yang tidak pernah tergambar di dalam pemikiran saya. Saya berbangga kerana saya keluar dari kepompong tidak sihat itu.

Saudara juga mendapat tahu bahawa saya membuat kejutan pada awal tahun ini dengan memperkenalkan kejutan istimewa apabila syarikat saya SZAC telah dirasmikan apabila logo diumumkan secara rasminya.

Namun, apakah kejutan-kejutan 2012 yang akan berlaku? Nantikan pengumuman dari semasa ke semasa.

Masa tidak menunggu kita. Saya tidak melakukan kejutan pada tahun 2011 sehingga saya tidak mendapat apa-apa di dalam hidup! Argh! Failed...

1. Kejutan mestilah bersifat positif.

2. Kejutan mestilah bersifat membina diri.

3. Kejutan mestilah bersifat realistik.

Ulasan

Catatan Popular