Produksi BermesyuaratKALI PERTAMA menghadiri mesyuarat produksi penggambaran drama tentunya satu pengalaman yang tidak boleh dilupakan. Secara peribadi, saya perlu belajar konsep menghasilkan sebuah drama mahupun filem. Dari satu sisi yang berbeza, saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada guru saya Cikgu Rosli Rahman Adam yang telah memberi kepercayaan kepada saya membawa produksi ini ke pentas utama.

Biarpun saya bukan lepasan atau graduan mana-mana Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa, tetapi input pelajaran yang saya peroleh memungkinkan saya mengetahui secara langsung setiap peranan yang dimainkan di dalam dunia penerbitan drama tv dan filem.

Siapa pengarah, apa yang dikatakan dengan kesinambungan, dan sebagainya. Di samping itu, di tempat kerja sendiri, Tuan Faizal Mukhtar yang merupakan sifu di dalam bidang ini banyak memberikan pendedahan secara tidak langsung.

Saya berdoa kepada Allah, moga-moga cita-cita saya menghasilkan sebuah filem seperti Ketika Cinta Bertasbih dan Ayat-Ayat Cinta akan dimakbulkan Allah.

Amin.

Tambahan :

1. Usia 25-30 tahun adalah masa mempelajari dan mendalami ilmu-ilmu lain yang perlu digendong untuk bekalan masa hadapan.

2. Kerja orang drama dan filem bukan sesuatu yang mudah. Namun, saya menonton pengalaman Galeri Ilmu Sdn Bhd bersama anak syarikat sekutunya Layar Consult Sdn Bhd yang banyak memberikan inspirasi baru kepada saya. Tahniah tahniah.

3. Ilmu itu tidak berhenti setakat ini...

Ulasan

Catatan Popular