Mak Bedah Dengar Cerita...

Selepas 10 tahun majalah "Dakwah" diterbitkan semula
(Sumber : Utusan Malaysia)

PUTRAJAYA 14 Mei – Majalah ”Dakwah” Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) yang dihentikan penerbitannya sepuluh tahun lalu kini diterbitkan semula.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, penerbitan semula majalah itu sesuai dengan tuntutan masa memandangkan kajian mendapati permintaan bagi majalah bercorak keagamaan dan kerohanian semakin meningkat.

"Kemunculan baru majalah itu akan lebih interaktif dan relevan bagi memenuhi tuntutan pembaca sekarang,” katanya kepada pemberita pada pelancaran majalah itu di sini hari ini.

Beliau berkata, penerbitan pertama hanya dalam satu bahasa (bahasa Melayu) dan berkemungkinan terbitan seterusnya akan diselitkan dengan beberapa artikel dalam Inggeris.

Jamil Khir berkata, majalah itu diterbitkan dua bulan sekali dengan harga RM6.90 sen senaskah.

Majalah Dakwah mula diterbitkan pada 1977 dan dihentikan penerbitannya pada 2000 berikutan perubahan polisi Yadim ketika itu. – Bernama

--------------

TAHNIAH di atas penerbitan majalah baru yang akan dijual di pasaran terbitan Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM). Mak Bedah sudah mendapatkan naskhah itu. Namun, yang Mak Bedah dengar cerita hangat lagi terkini, majalah yang sudah dicetak itu diminta oleh YDP YADIM baru untuk meletakkan 8 muka surat (cerita tentang Najib Tun Razak).

Mengeluhlah editor-editor di bahagian penerbitan kerana majalah yang sudah diterbitkan itu diminta ubahsuai kerana hal ehwal Najib tidak dimasukkan.

Pihak pengurusan sudah mengarahkan majalah itu hendaklah terpampang cerita-cerita Najib itu sebanyak lapan muka surat.

Aduhai...

Tambahan :

1. Kerja Mak Bedah ini, cari berita sensasi sahaja. Barangkali semua ini bekalan untuk menulis novel humor baru selepas Karipap-Karipap Cinta (KKC) meletup di PTS Publications. Minggu ini KKC masuk top 10 bestseller MPH.

Tahniah-tahniah-tahniah.

Novel yang baru terbit sebulan sudah diulangcetak buat kali yang kedua.

Ulasan

Husna Adnan berkata…
Sukalah ada entri Mak Bedah ni... haha! Terbaik, Syafiq! Eh, Mak Bedah. Tak sabar membaca novel Humor Mak Bedah. Semoga berjaya ya! :D

Catatan Popular