PTS Fortuna Untuk Genre Lelaki

TAHUN 2010 adalah tahun revolusi besar untuk salah satu syarikat di PTS Fortuna. Semasa saya menyertainya awal Oktober lalu, jumlah pentadbirnya hanya dua orang. Hari ini, pentadbir PTS Fortuna sudah berkembang seramai empat orang termasuklah Tuan Nazri M Annuar yang sudah mula bercuti mulai 15 Januari 2010.

PTS Fortuna diwujudkan bagi melahirkan produk-produk sastera jantan atau buku-buku jantan tegar.

Saya dan Tuan Zaki Zainol ditugaskan memantau unit dewasa dan Tuan Faizal Mukhtar dan Cik Aznurliza Ngainon (Ain) ditugaskan memantau unit kanak-kanak dan terjemahan.

Oleh sebab unit kanak-kanak memerlukan ilustrasi yang banyak, saya perlu mengimport artis grafik dari luar negara.

Saya sudah berbisik-bisik dengan Tuan Nasrul Lagendaseni yang kini di Mesir dan Tuan Mior Khabir Zikri juga dari Mesir tetapi kini sudah berada di Malaysia, untuk menjadi ilustrator khas kepada unit saya.

Lukisan di atas adalah lukisan Tuan Nasrul Lagendaseni yang menjadi milik mutlak beliau. Saya sudah berfikir-fikir untuk memperkenalkan siri baru untuk kanak-kanak khas untuk PTS Fortuna.Ulasan

Mior Khabir Zikri berkata…
Mengapalah saya terlangkau entri ini ya.

Menjadi illustrator yang tidak perlu ke mana-mana tak mengapa, sebab saya sudah mempunyai kerjaya. Jika perlu ke hulu-ke hilir, saya pohon ribuan ampunan.

Apapun, semoga PTS Fortuna berkembang dengan lebih baik dengan kehadiran Tuan Syafiq.

Selamat maju jaya!

Catatan Popular