Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur

Gambar ihsan blog Sifu PTS

PESTA BUKU ANTARABANGSA KAHERAH akan berlangsung akhir bulan Januari ini selama dua minggu.

Teman-teman yang masih menuntut di Mesir pastinya tidak melepaskan peluang mengunjungi pesta buku tersebut. Saya pernah menghabiskan LE 1500.00 (RM 1000.00) untuk membeli kitab-kitab rujukan semasa di dalam pesta buku tersebut.

Penerbit dan booth pilihan pastinya DARUS SALAM. Walaupun Maktabah DARUS SALAM boleh sahaja dilawat di hadapan rumah (ketika di Kaherah) saya memilih untuk memborong di maktabah yang sama.

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) akan berlangsung pada 19-26 Mac 2010. Sejujurnya, ini adalah kali pertama pesta buku yang saya bakal sertai.

Gambar di atas adalah booth PTS ketika PBAKL tahun yang lalu. Tahun ini, saya difahamkan PTS menyewa 15 buah booth untuk ruang jualan dan pameran.

Saya ditugaskan mengetuai Jawatankuasa Siaraya yang bertindak membuat hebahan, pengumuman, menjadi pengerusi majlis / DJ sepanjang pesta buku berlangsung.

Insya-Allah, jikalau tiada halangan yang bertandang dan saya masih bernafas, jumpa saya di booth PTS sepanjang dua minggu berlangsung.


Ulasan

Puan Ainon Mohd. berkata…
Demam pesta buku sudah bermula....
Zaid Akhtar berkata…
Alamak, masih tiada karya terbaru utk ke sana!
:-(
Zahiruddin Zabidi berkata…
Doakan buku sulung ana sempat untuk ditayangkan di sana Tuan Ustaz, insya-Allah.

Catatan Popular