Sedang Membaca

SAYA kini sedang mengulati buku Obama : Antara Islam, Israel dan Amerika yang merupakan karya terjemahan daripada Indonesia. Buku ini diterbitkan oleh PTS Millenia yang lebih mengugahkan bahasa Melayunya.

Walaupun sebenarnya buku ini saya boleh dapatkan sahaja di pejabat PTS nanti, tetapi saya gagahkan diri juga untuk membeli dengan wang saya.

2
Apa ada dengan editor?

Sebagai seorang editor, pastinya saya akan membaca patah perkataan demi perkataan buku yang bakal saya semak sebelum diterbitkan. Barangkali teman-teman di PTS Islamika juga akan mengajak sama-sama berbincang sebelum karya PTS Islamika diterbitkan. Saya mendapat maklum bahawa Saudara Hariri Daud (mantan Presiden MPP USIM), salah seorang editor PTS akan keluar daripada PTS kerana menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana dan menerima tawaran sebagai tutor. Tahniah kepada beliau.

Sebelum meninggalkan Mesir, apabila saya berpeluang bercakap dengan Encik Puzi bin Dahaman selaku Kuasa Usaha Sementara KBMK; saya memaklumkan kepada beliau bahawa saya akan terlibat dengan dunia editor.

Jawabnya ringkas, "yang penting kita masih lagi duduk dengan buku."

Ulasan

Catatan Popular