Nama PMRAM di Perhimpunan Agong UMNO


Nama PMRAM di Perhimpunan Agong UMNO

“BERUNTUNGLAH bagi orang-orang yang mempromosikan namanya.” Kata-kata hikmah Syafiq Zulakifli.

TAHNIAH kepada Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM). Sebagai mantan Setiausaha Agung PMRAM saya berbangga kerana setiap kali Perhimpunan Agung UMNO, nama PMRAM akan meniti di bibir perwakilan yang hadir di dalam perhimpunan tersebut.

Apabila setiap kali isu yang sama dibangkitkan, saya jelek dan muak mendengar. Saya anggap begini. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri.

Mari baca keratan ini.

“Sementara itu, seorang perwakilan kelab Umno luar negara petang ini menggesa persatuan mahasiswa Malaysia di Mesir diharamkan dengan dakwaan ia menyebarkan ideologi pembangkang. Wan Md Hazlin Agyl Wan Hassan juga menggesa biasiswa pemimpin Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM) ditarik balik. "PMRAM perlu diharamkan, biasiswa pelajar yang menyertai PMRAM perlu ditarik balik," katanya. "Apabila pelajar kita tiba sahaja (di Mesir), PMRAM lebih dahulu menyambut mereka di lapangan terbang. "Mereka ini, pegawai- pegawai kita pun takut. "Malah, kami sendiri tidak mendapat tempat apabila asrama dikuasai pembangkang," katanya, yang sedang menuntut sebuah universiti di Southampton, Britain.”

Ulasan

Puan Ainon Mohd. berkata…
Kita sedang berada di ambang zaman kegelapan di mana lebih banyak hak-hak rakyat akan dinafikan dan diharamkan.

Lebih banyak penerbitan berita dan pertubuhan sosial akan diharamkan.

Catatan Popular