Balas Emel Anda

RABU INI : Graduan kita akan memakai pakaian ini. Ahli-ahli UMNO Mesir pun sertai program PMRAM.

SAYA adalah pembaca setia kepada mana-mana komentar yang masuk ke dalam komentar emel PMRAM ataupun komentar daripada laman web PMRAM. Paling saya suka adalah emel yang diterima daripada seorang hamba Allah ini.

Insya-Allah saya akan menjawab satu persatu komentar yang diberikan.
1- Tahniah atas homepage PMRAM yang agak menarik. Tapi kalau boleh banyakkan gambar dalam berita2, atau aktiviti yang telah dijalankan. Itu sebagai bukti sambutan ahli terhadap PMRAM.


Komen saya : Terima kasih di atas komentar saudara. PMRAM sebuah organisasi yang akan memberikan input dan informasi setiap hari kepada ahlinya.


2- Takziah kepada BP PMRAM yang telah menimpa rompakan di kawasan hadiqahdauli. Tapi, maaf, saya merasakan apa yang terjadi sebenarnya menunjukkan salahBP PMRAM sendiri, sebab bukan ke PMRAM dah keluarkan pekeliling orang lelaki pun jangan jalan seorang, dan bawa duit banyak, dan jalan Hadiqah Dauli tu pun sudah diwartakan oleh PMRAM sebagai bahaya, dan pernah dah berlaku kejadian di situ. Jadi, PMRAM kenalah tunjuk contoh. Janganlah buat qarar (undang-undang) , tapi sendiri tak ikut.


Komen saya : Malang itu tidak berbau. BP PMRAM bukan sengaja keluar malam tanpa sebab. Mereka ada tugas lebih penting di luar. Sanggup berkejar ke sini dan ke sana sehingga kekadang tidak makan pun pernah. Lagi, kalau anda mahu tahu kerana anda semua BP PMRAM sanggup tinggalkan rakan serumah kerana berkejar ke sini ke mari memenuhi jemputan anda. Anda ingat kami tidak buat kerja?


3- Sangat dikesalkan PMRAM sebagai persatuan yang ada tulis MELAYU dalam nama persekutuannya tidak mengutamakan penggunaan Bahasa Melayu. Saya maksudkan disini perkataan "Apresiasi". Penghargaan maksudnya tu kan. Walaupun dengan hujah ia telah dimelayukan, tapi istilah tersebut masih ada dalam B.Melayu. PMRAM mesti memperjuangkan penggunaan B.M dengan betul.


Komen saya : Anda yang sepatutnya belajar bahasa Melayu lebih banyak daripada kami. Sekiranya perkataan tersebut telah diserap dan wujud di dalam Kamus Dewan, maka tidak menjadi masalah perkataan itu digunakan.

Sekian, harap maaf, komentar untuk kebaikan PMRAM, bukan menjatuhkan, walaupun bahasanya agak tegas.
Komen saya : Saya juga minta maaf. Saya hanya menyampaikan apa yang saya fikir perlu.

Ulasan

Catatan Popular