APA RELEVEN SURAT TERBUKA INI?

SURAT TERBUKA

1)Mohd Halim Bin Hj Md Rashid
No Ahli PAS: 269003
Kawasan: Kepala Batas.
2)Norhasimah Binti Ahmad
No Ahli PAS:320002
Kawasan: Kepala Batas.

20 hb Ogos 2008.

KEPADA:
Penasihat Umum Parti Keadilan Rakyat
Dato` Seri Anwar Bin Ibrahim.

Assalamualaikum wrh..wbth!

PER: NASIHAT MENASIHATI DI ATAS KEBENARAN

Maksud al-hadith- `Hendaklah kamu menolong/membantu saudara kamu yang dizalimi (kena zalim) dan menzalimi (melakukan kezaliman), para sahabat bertanya kepada Rasul SAW- orang yang kena zalim kami tahu, tapi macamana nak bantu orang yang menzalimi? Nabi SAW menjawab- Mencegah atau menegah orang yang melakukan kezaliman itulah bererti membantu orang yang zalim`. (wallahu`alam)

Sebagai menunaikan hak seorang Muslim ke atas saudara Muslimnya yang lain kami suami isteri yang merupakan ahli PAS dari Kawasan Kepala Batas ingin menasihati Dato` Seri supaya membersihkan diri dengan melakukan `Sumpah Mubahalah` seperti yang terdapat di dalam ajaran Islam.

Perkara ini penting kerana secara umumnya jiwa-jiwa kami ummt Islam cukup `tersentuh` dengan mehnah atau tribulasi yang terkena pada Dato` Seri, oleh itu sebagai menghilangkan keraguan serta kecurigaan sesama umat Islam jalan terbaik ialah dengan Dato` Seri melakukannya untuk menghilang serta mententeramkan perasaan umah dengan mengikut adap Islam dan disaksikan oleh orang-orang yang berkelayakan dari sudut Islam. Jika kita berada di pihak yang benar insyaAllah, Allah akan memberikan kekuatan serta pertolongannya kepada Dato` Seri.

Tetapi seharusnya Dato` Seri ingat jika sekiranya Dato` Seri terus-terusan mengelak atau berdalih, ianya akan semakin hari semakin menjarak-jauhkan perjuangan Dato` Seri dengan perjuangan yang didukungi ummah Islam di tanahair ini.

`IntansurulLaha yansurkum waayusabbit aqdamakum` Jika kamu menolong agama Allah, Allah akan menolong kamu dan menetapkan pendirian kamu. Inilah nasihat kami sebagai ahli PAS demi kepentingan perjuangan ummat Islam, sekian wassalam!

Yang Benar,
Ahli PAS:269003
Ahli PAS:320002

Ulasan

Catatan Popular