Goyang Inul Batal...Aduh!


TAHNIAH kepada Pegawai Daerah Johor Bahru kerana membatalkan program Konsert Inul di Stadium Tan Sri Haji Hassan Yunus yang dijadualkan pada hujung minggu ini.

Kesedaran pegawai-pegawai kita menunjukkan kematangan kerajaan negeri Johor di dalam setiap tindakan. Harapnya nanti, mereka juga cekap bertindak untuk memberikan peluang-peluang kerjaya kepada mahasiswa Al-Azhar di Mesir khusus untuk orang-orang Melayu-Islam di Johor untuk membantu negeri.

Kita ada kuasa untuk sama-sama membantu menggerakkan kemajuan tanah air kita sendiri. Justeru, kenapa perlu berjidal dalam perkara-perkara remeh.

Kita bangga punya seorang Menteri Besar, YAB Dato' Abdul Ghani bin Othman di atas keprihatinannya memperkembang kemajuan infrastruktur negeri Johor dan memberikan peluang untuk kita orang-orang agama belajar Islam dengan sempurna.

Jika ini gerak gaya mereka, kita juga akan jadi orang mereka.


********************

Peminat kempunan saksikan goyang gerudi Inul
Sumber : Utusan Online

JOHOR BAHRU 17 Julai – Hasrat ribuan peminat Inul Daratista untuk menyaksikan tarian goyang gerudinya tidak kesampaian apabila konsert istimewa beliau yang dijadualkan diadakan di sini pada Sabtu ini dibatalkan.

Pegawai Daerah Johor Bahru, Mohd. Jaffar Awang berkata, pembatalan konsert Inul Live In Johor Bahru yang dijadual berlangsung di Stadium Tan Sri Hassan Yunus, Larkin itu disebabkan ia tidak mendapat persetujuan pelbagai jabatan.

``Saya telah berusaha mendapatkan persetujuan daripada pelbagai jabatan malangnya kesemua jabatan tidak menyokong.

``Jadi, atas pertimbangan itu, kita pula tidak keluarkan permit konsert dan ini bermakna ia terpaksa dibatalkan,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Ditanya adakah punca pembatalan konsert itu berkaitan penampilan artis berkenaan yang terkenal dengan tarian goyang gerudinya, Mohd. Jaffar mengakui ia merupakan salah satu faktor.

Sementara itu, Pengarah Urusan IMS Prima Sdn. Bhd., Nasir Abu Bakar selaku penganjur konsert menjelaskan, ia ditunda sehingga pihaknya mendapat lokasi lain di ibu negara.

Menurutnya, konsert itu dirancang untuk mengubati kerinduan warga Indonesia di negara ini terhadap penyanyi kesayangan mereka itu.

Beliau berkata, pihaknya menyasarkan untuk menarik kira-kira 8,000 penonton dan tiket-tiket berharga RM50 dan RM100 telah dijual kepada orang ramai. - Utusan


Ulasan

Anjung Hikmah berkata…
Sila layari laman soal jawab faraid pd link berikut... http://www.ziahdrsalleh.blogspot.com

Catatan Popular