Jawab Isu Ahlifiqir


Tiada pendirian! Culas! Bengang! Jatidiri sifar!

Saya mulakan dengan kata-kata bobrok ini. Mungkin akan hanya membangkit kemarahan saja. Tapi, ini yang saya sememangnya pinta. Pertama, saudara sasterawan@ahlifiqir tiada pendirian. Mula-mula letakkan nama sebagai sasterawan, kini ahlifiqir. Dan, di antara insan-insan yang lemah adalah orang yang tidak berfikir sebelum melakukan sesuatu.

Saya dipinta menjawab isu ini. "Boss" saya kata, orang begini harus diajar dengan jawapan yang akan mendamaikan. Dan pesanan boss saya lagi, jika insan malang ini terus sebegini 'kita akan jawab nanti'.

Saudara sasterawan@ahlifiqir diminta untuk mendatangkan dalil yang mengharamkan meletakkan sesuatu yang tiada munasabah di dalam blog peribadi. Dan, jikalau saudara berani, mengapa tidak mahu saja dipamerkan diri saudara itu. (baca: walaupun saya sudah tahu asal saudara sasterawan ini berdasarkan maklumat)

Aduh! Sungguh malang ahlifiqir hanya berfikir sahaja. Tapi tidak bijak menilai yang baik atau yang buruk. Dan, sedari itu mungkin saya anggap saudara sasterawan@ahlifiqir belum mumaiyyiz iaitu mereka belum dapat membezakan di antara yang hak dan batil.

Saya akan memaafkan saudara sasterawan@ahlifiqir di atas isu ini, tetapi datangkan saya tujuh benda yang bermula dengan huruf 'sin' pada pangkalnya yang boleh membuatkan Tuan Guru Nuh Ha Mim memaafkan.

Nota:
Bukankah Tuan Guru Nuh Ha Mim berada di dalam novel 'Nama Beta Sultan Alauddin'.


Ulasan

alQasam berkata…
Apakah isu yang dibangkitkan beliau?

Syeikh Nuh Ha Mim Keller ke?

Catatan Popular