Usah ROGOL saya!!!

Keputusan undian setakat 13 November 2007

Puan Ainon semestinya membenci tajuk ini. Maafkan saya!

Jika ditanya kepada saya, apakah tujuan menerbitkan perkara ini? Saya hanya berseloroh menjawab, sengaja! Benar, saya sengaja meraih populariti disamping ingin mendapat petunjuk suara ramai secara ikhlas.

Dan, hasilnya saya meramalkan hampir 80% pengundi adalah insan yang berada di dalam kepimpinan. Sewajarnyalah mereka mengatakan SAYA HARUS MENERUSKAN KEPIMPINAN AKAN DATANG.

Saya berbasa-basi. Tidak mahu lagi sebenarnya. Walhal, inilah pujukan hati saya. Saya harus berundur untuk sesi mendatang. Saya khuatir, jika saya meneruskannya saya akan melakukan perkara-perkara yang diluar jangkaan.

Bukan ingin lari dari perjuangan berada di dalam PMRAM, tetapi sudah sampai masanya mengalihkan tumpuan kepada bidang sastera. Itu mungkin alasan yang berkarat bagi mereka yang tidak mengenal perjuangan dengan mata pena. Sedari itu, ada pula yang berani-berani minta saya berundur.

Hati tidak menentu. Tidur tidak tetap punggung. Benar! Mungkin air sembahyang telah batal. Tetapi, saya harus menyatakan bahawa saya tidak lagi ingin KEKAL di dalam pentadbiran. Salahkah saya membuat keputusan sendiri? Atau harus mengikut telunjuk mereka yang bersikap ke'biadap'an terhadap diri saya.

Hati kecil membisik kecewa. Kecewa kerana tidak memahami perasaan saya. Dan, saya harus mengaturkan program saya pada tahun mendatang. Pertama, menghadiri kelas-kelas bahasa (berbayar). Kedua, memperkasa KELAP PMRAM selepas dilantik selaku pembantu saudara Mohd Zaki. Ketiga, menguruskan penerbit saya.

Insya-Allah, jika ada rezeki saya akan pulang ke Malaysia lagi tahun mendatang selepas peperiksaan fasal thani (Jun) hingga (November) untuk meneruskan penulisan sastera saya di tanah air. Datuk A Samad Said, Abang Faisal, Kak Nisah sudah tidak sabar menunggu.

Faham, Jujur, Ikhlas.

Ulasan

Catatan Popular