Kem Ihya Ramadan - Siri 1

Kumpulan 5 - Bersama Ustaz Syafiq

Kenangan Yang Terindah... Wah! Seronoknya Ustaz Halim ya!

Ustaz Firdaus mesra bangat!

Yang mana satu Erra Fazira?

Kak Aini, jangan nangis la.. Abang Musa cover macho!

Ai!! Mandur ke semua ni?

Ustaz Firdauz Noh bersama kumpulan 3

khusyuknya mendengar Kuliah Subuh

Fasilitator sempat lagi membaca surat khabar?


ULU TIRAM - Selesai sudah Kem Ihya' Ramadan siri pertama yang dianjurkan oleh Yayasan Bandaraya Johor Bahru (YBJB). Penglibatan hampir 80 orang peserta bersama-sama dengan 20 orang mentor dan fasilitator adalah suatu kenangan yang terindah yang tidak dapat dilupakan.

Terima kasih kepada En Norazlan Samudi yang telah menjemput kami mahasiswa Al-Azhar untuk turut serta di dalam program tersebut. Program yang bertujuan membimbing pelajar-pelajar yayasan ini, memberi pendedahan khusus terhadap teknik solat, asas Islam dan pembentukan nilai sahsiah. Ini antara lain membuka minda pelajar-pelajar kelas pertengahan yang dibimbing oleh pihak YBJB tidak ketinggalan daripada jatidiri sebagai seorang pelajar Islam.

Kesempatan bersama-sama dengan peserta yang terdiri daripada pendidikan menengah ini adalah sesuatu yang bernilai. Pengalaman, suka, duka, hilai dan tawa adalah kenangan yang terindah semasa kami bersama-sama mereka.

Insya-Allah, pada kesempatan minggu mendatang, kita akan bersua untuk siri kedua melibatkan pelajar-pelajar pendidikan rendah pula. Terima kasih kepada kementerian yang telah membantu menjayakan program ini.

Ulasan

Catatan Popular