Air Mata Kasih

Jaulah BP PMRAM ke Mansurah

Saya minat sastera. Biarlah apa orang kata, saya akan maklumkan, saya minat sastera. Bila cerita tentang sastera, perkara pokok yang harus difikirkan adalah jiwa dan naluri kesusasteraan. Mengapa? Orang yang mudah mengambarkan perawakan dan pembawaan di dalam sesuatu perkara akan mampu menghasilkan suatu gambaran yang mendalam berkenaan dengan konsep penghayatan.

Justeru, apa yang ingin saya ungkapkan. Dari mana lahirkan mood dan naluri seseorang? Semestinya dari dalam jiwa dan sanubari. Oleh yang demikian, tidak hairanlah bahawa perkara utama yang harus saya bincangkan pada hari ini adalah nilai semangat kasih dan sayang sesama sahabat kepimpinan PMRAM dan BKPJM yang selama ini ada di dalam nubari saya ini.

Jauh disudut hati kaki melangkah pergi meninggalkan pentas pemtadbiran di Kota Kaherah, Mesir. Sesungguhnya memang payah dan hanya kecekalan dan ketabahan mengatasi segalanya. Rindu mengenangkan saat manis ketika kita bersama bangun dan jatuh. Rindu di dalam memperjuangkan semangat keislaman di dalam pentadbiran kita. Jua rindu mendengar hilai tawa semua sahabat kepimpinan sekalian.

Buat Majlis Presiden, buatlah keputusan yang bijak di dalam mengatur gerak langkah persatuan kita. Jangan fikirkan yang buruk sedang ada perkara yang lebih baik dari itu. Buat Jabatan Setiausaha (expecially) SU Agong, semangat ustaz dan kekanda amat berharga buat diriku ini.

Kepada Bendahari pula, jangan kesal di atas amanah yang dipikul. Ini adalah suatu tanggungjawab. Dan buat semua ketua badan, bidang dan tugas anda sedang diperhatikan. Jangan menoleh ke belakang lagi. Kita harus mara. Buktikan orang muda ada kemampuan. Orang muda lebih bijak mengurus strategi pentadbiran.

Janganlah mengeluh di atas taklifan ini. Usah terapung tanpa suara. Bijaklah berfikir. Kita mampu melakukannya.

Ulasan

assalamualaikum... sihat yer adinda ku syafiq...
hai... kat SUA jer ker yg special... sedih majlis presiden... bak kata pres... boleh buat adik angkat... :)
Ok teruskan perjuangan... ikut demo palestin tak? kalau ada kesempatan cari pengalaman ikut program2 macam tu... walaupn tak hebat tapi tetap kena menyumbang...

Catatan Popular