Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, November 11, 2009

Komunikasi Persuasif

PETANG tadi, saya menghadiri Kursus Berkomunikasi Bahasa Persuasif secara dalaman khas untuk semua editor PTS Publication.

Tiba-tiba saya menyedari bahawa isu-isu yang sedang bersekitaran di dalam kantung shout-box saya juga adalah komunikasi tidak terurus yang masih tidak berkesudahan.

Semasa di Mesir, ada satu kumpulan yang dinamakan anti-Syafiq ini wujud. Pasukan ini adalah gerakan khas yang membenci PMRAM, kemudian dijadikan saya sebagai simbolnya kemudian gegaran demi gegaran disembur khusus untuk saya.

Oleh kerana saya mempunyai kuasa luar jangka yang tersendiri dan tidak melayan karenah luar biasa manusia, maka saya tinggalkan sahaja pasukan ini.

Pada hemat saya, semakin banyaknya pihak antagonis dengan kita (istilah antagonis tidak tepat untuk kes ini) tetapi saya merasakan watak-watak ini adalah paling berkesan dalam hidup!

Terima kasih. Selamat menjadi kumpulan yang setia dengan blog saya.


No comments: