Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, May 12, 2009

Minuman Yang Bersih


ARTIKEL ini sepatutnya saya tulis seminggu yang lalu. Tetapi entah mengapa saya pendamkan dulu. Semacam buat karya. Mana boleh sehari siap satu karya yang mantap dan cemerlang.

Apa yang anda lihat di dalam air di atas? Kedua-dua air tersebut ada di dalam rumah saya. Ya! Tempat saya menginap waktu sekarang.

Saya jadi tanda tanya kepada kedua-dua air itu. Yang kanan, dibeli dari kedai, yang kiri dimasak di rumah.

Kedua-dua air tersebut menjadi misteri sehingga hari ini.

Tambahan :

Saya baru dapat emel daripada http://www.halalglobal.net.my. Kepada sesiapa yang minat memasuki dunia pemakanan halal, silakan.

Anda akan dilatih selama enam bulan dengan setiap bulan mendapat RM 1,000.00. Selepas itu, anda akan dihantar ke mana-mana industri di seluruh negara.

Tahniah kepada Ustaz Mohd Ridwan bin Roslan yang kini sudah jadi Pegawai Perunding Bahagian Halal di Syarikat Ramly Burger.

Ustaz Mohd Ridwan bin Roslan adalah mantan kepimpinan Badan Kebajikan Pelajar Johor di Mesir sesi 2006/07


No comments: