Musim peperiksaan adalah waktu yang paling seronok untuk memasak. Pertama, kerana ruang untuk berlibur sementara ada. Selepas penat membaca, ruang itu diisi oleh masakan yang bermacam-macam.
Saya ada pendirian yang berbeza. Semakin waktu hampir kepada peperiksaan, semakin malas untuk memasak. (baca : waktu biasa pun sama juga kerana tidak minat memasak)
Terkenang zaman-zaman dulu, waktu peperiksaan ini ada chef peribadi. Dialah yang selalu masak-masak untuk kami. Tetapi sekarang dia dah kahwin. :)
Apapun, kenangan itu kembali beraksi hari ini. Masakan cam-pa-da berulang kembali. Ustaz Hairul paling minat masak lauk cam-pa-da. (campak apa yang ada)
Waktu peperiksaan ini, masakan campada adalah masakan paling utama dan berharga. Jimat masa dan cepat kenyang. Kemudian, kita boleh sambung membaca semula.
Ulasan